Föll ner från trottoaren - nu får hon skadestånd

En omarkerad nivåskillnad på en trottoarkant gjorde att Mona Joelsson, 81, i Mariannelund körde ut med sin permobil och föll handlöst med ansiktet före rakt i asfalten.

Eksjö/Mariannelund2015-08-25 16:31


Hon slog ut flera tänder, spräckte läppen och blödde kraftigt i ansiktet.

- Blodet bara rann och i flera veckor såg jag ut som jag var krigsmålad, säger hon till vår tidning.
Två månader senare har hon sviter efter olyckan som inträffade i Vimmerby strax efter midsommar. Hur skadade tandrötterna är får hon veta först i oktober.

Vimmerby kommun tar på sig ansvaret
På trottoaren där Mona körde ut har inte nivåskillnaden markerats, något kommunen är skyldig att göra. Därför såg hon inte att det var tre gånger så högt längst till höger där hjulparet på permobilen kom ut.

Ett skadestånd på drygt 12 000 kronor är lämnat till kommunen. Med öppning för ytterligare krav beroende på hur det går med tänderna.

- Vi tar på oss ansvaret för händelsen och ersätter alla kostnader för den drabbade damen. Vi åtgärdar också felaktigheten som orsakade olyckan, säger Miklos Hatahzi, samhällsbyggnadschef i Vimmerby kommun.

Mona Joelsson ger med eftertryck beröm till kommunens agerande.

- Helt fantastiska människor som hjälpt mig. Från Securitasvakten Jesper som tog hand om permobilen när jag färdades i väg i ambulans, till receptionisterna i stadshuset och trafikingenjören Gunnar Mårtensson, säger hon.

Läs hela artikeln i onsdagstidningen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om