Förälder åtalas för dubbla hot mot skolans rektor

Pappan blev förbannat över en orosanmälan skolan gjorde kring hans barn. Han hotade då rektorn och övrig personal. Inte blev han lugnare av att polisen av den anledningen ringde honom. Då hotade han rektorn igen - inför polisen.

Foto: Arkivfoto: Anders Wiklund / TT

Eksjö/Mariannelund2018-04-23 17:41

Det var i höstas som Furulundsskolan I Mariannellund gjorde en av okänd anledning orosanmälan till socialtjänsten angående mannens barn som gick på skolan.

Men att skolan gjorde en så kallad orosanmälan var något som gjorde pappan rasande. Det leder honom nu ända till Eksjö Tingsrätt där han åtalas för två fall av hot av tjänsteman alternativt olaga hot.

Enligt stämningsansökan har den 53-årige pappan angripit skolans rektor med hot om våld. Han har ringt till rektorn och sagt att han ska komma till skolan "och lära eller visa honom". I ett telefonsamtal till biträdande rektorn har han uttalat "att han ska "knulla" rektorn, hans fru och hela skolan..."

En polisanmälan gjordes och ett par dagar senare ringde polisen till 53-åringen för att kalla honom till förhör med anledning av de tidigare hoten.

Då förklarade mannen sin inställning tydligt. Inför polisen berättade han att "han ska få, jag ska ge honom örfilar, jag ska gå till skolan nu och ge honom två örfilar, han ska få se"...

Mannen förnekar brott vid samtliga tillfällen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om