Förare hade 3,22 promille – minns inget av från den dagen

Den 61-åriga kvinnan hade födelsedag men minns inget av den aktuella dagen mer än att hon vaknade i häktet. Vid provtagningen hade hon 3,22 promille i blodet. I förhör ska hon ha sagt att hon skulle åka till Vetlanda och köpa mer sprit.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2017-07-03 16:16

Kvinnan fyllde år i slutet av september förra året. På sen eftermiddagen satte hon sig i bilen bakom ratten, vilket ledde till en vådlig färd då hon druckit stora mängder alkohol.

Hon hade dessutom inget körkort eftersom det hade återkallats tidigare.

Ett vittne har uppgett att hon färdades på väg 127 utanför Vetlanda och att det var ganska tät trafik. Efter ett tag körde hon i kapp en bil som vinglade fram och tillbaka på vägen och oftast var över mittlinjen på mötande trafiks vägbana.
– Den mötande trafiken fick hålla ut på vägrenen. Det var riktigt obehagligt, uppgav vittnet i rätten.
Vittnet varnade andra bilister genom att börja blinka med ljuset medan hon såg att kvinnan framför höll på att köra in i en parkerad bil.

Vid ett backkrön stannade plötsligt den 61-åriga kvinnan och bilen började rulla bakåt. Vittnet i bilen bakom tutade och blinkade och sa i rätten att bilen då slutade glida bakåt. Hon satte på sina varningsblinkers, gick ur och hittade den 61-åriga kvinnan i bilen. Hon kunde kontrollera sina kroppsrörelser på grund av sin berusning.

Kvinnan försökte starta bilen igen men vittnet lyckades plocka nycklarna och tillsammans med en annan bilist som stannat påkallades polisiär hjälp. Medan man väntade såg man hur den 61-åriga kvinnan klunkade i sig mer drickbart ur en flaska. Man gjorde henne då sällskap i bilen och satte henne i baksätet tills polisen kom.
Vid polisens provtagning hade kvinnan 3,22 promille alkohol i blodet. I bilen fanns även möjlighet till påfyllnad med tre flaskor brännvin varav en var påbörjad.

Rätten ger här kvinnan en "fyllerabatt" på grund av eftersupningen, då hon ej körde. Hon åtalades därför för att ha haft minst 2,11 promille, fast proven visade mycket mer.

Kvinnan minns ingenting från sin födelsedag mer än att hon vaknade upp i häktet.

I förhör har hon sagt att hon förmodligen skulle köpa mer sprit. Om polisen antecknat att hon sagt det, så kan det väl stämma, har  kvinnan uppgett i rätten.

Den 61-åriga kvinnan hade sitt körkort indraget och har varit dömd till rattfylleri innan.

Eksjö Tingsrätt har dömt henne till tre månaders fängelse.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om