Författarnas roll i dagens samhälle

I väntan på valvakan kan Mariannelundsborna besöka Kafe Kaim. På plats finns journalisterna Kho Tararith och Heng Sreang samt Anna Mattson. - Kho mordhotades och fick gå under jorden. I dag bor han i USA och han kommer bland annat berätta om hur hans liv i exil har varit, säger Anna Mellergård.

Kho Tararith, Anna Mattsson och Heng Sreang besöker Kafe Kaim i Mariannelund på söndagkväll.

Kho Tararith, Anna Mattsson och Heng Sreang besöker Kafe Kaim i Mariannelund på söndagkväll.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-09-13 04:07


Helgens samtal kommer handla om yttrandefrihet och författarens roll i samhället men också om hur det är att leva i exil.
Kho Tararith har tidigare besökt Mariannelund och nu får han chansen att återkomma. Han är poet och journalist som sedan 2010 lever i exil i USA. Han har varit engagerad i den litteräraorganisationen Nou Hach Literary Association i Kambodja.

Mordhotad
Under denna tid fick han ta emot en mängd mordhot via mail och fick därför fly från Kambodja.
- Han är en av de som blivit inbjuda genom vårt nätverk. Vi fick frågan om vi ville att han skulle komma och självklart tackade vi ja till det, säger Anna Mellergård.

Kollegor
Redan i tisdags landade journalisterna Kho Tararith och Heng Sreang för att delta i ett möte i Göteborg, som arrangeras av föreningen Möte Kamboja - Sverige. Det är svenska PEN som bjudit in de Kambodjanska författarna till Sverige. (PEN är en ideell organisationen som sedan 1922 arbetat för att uppmärksamma och förbättra utsatta författares situation över hela världen). På mötet kommer även författaren Anna Mattsson delta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om