Förlängd rekonstruktion för Finndomo

Husföretaget Finndomo AB får ännu en tidsfrist. Eksjö Tingsrätt beslutade på tisdagen att ytterligare förlänga tiden för rekonstruktionen till 23 februari.

Eksjö/Mariannelund2011-11-30 07:15

Finndomos ekonomiska kris blev ett faktum när de finska huvudägarna drog tillbaka de ekonomiska löften de gett till den svenska verksamheten. Finndomo tvingades att ansöka om rekonstruktion för att försöka rädda företaget undan en konkurs.

Fjärde period
Rekonstruktionen har förlängts gång på gång och bolaget har ansökt om en fjärde period.
Skatteverket, som innan rekonstruktionen inleddes, hade en fodran på drygt 40 miljoner har gått emot en förlängning. Tingsrätten har begärt in ytterligare yttranden från fodringsägare och rekonstruktör innan beslut.
Ett avslag hade inneburit ett ökat konkurshot men tingsrätten valde att ge Finndomo ännu en tidsfrist. Saneringen av verksamheten i Finndomo AB samt utförsäljningen av egendom fortsätter. I enlighet med saneringsplanen koncentreras verksamheten till fabriken i Hjältevad och all övrig egendom avyttras.
Hittills har fabriken i Skellefteå samt en del tomtmark och några visningshus sålts. Personalen i Hässleholm har sagts upp och verksamheten i Hässleholm ska avslutas helt och hållet den närmaste månaden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om