Första maj firas i Eksjö och Mariannelund

Det blir ett traditionsenligt första maj-firande i Eksjö kommun även i år. Först smygstartar man i Mariannelund på förmiddagen. På eftermiddagen blir det första maj-tåg genom Eksjö.

Leif Jakobsson, riksdagsledamot från Malmö, är årets huvudtalare vid första maj-firandet i Eksjö på söndag. Foto: Riksdagsförvaltningen

Leif Jakobsson, riksdagsledamot från Malmö, är årets huvudtalare vid första maj-firandet i Eksjö på söndag. Foto: Riksdagsförvaltningen

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-04-28 21:00

Huvudtalare vid årets första maj-firande i Eksjö är riksdagsledamoten Leif Jakobsson från Malmö (S). Han är riksdagsledamot sedan 2002, vald för Malmö kommuns valkrets. Han är också socialdemokratisk gruppledare och vice ordförande i skatteutskottet.

– Såvitt jag har förstått kommer han att hålla ett allmänt första maj-tal, säger Mikael Andreasson, som sitter med i styrelsen för Eksjö Arbetarekommun, som arrangerar firandet. Det blir spännande med en person som man inte vet så mycket om.

Även Simon Nordin från SSU, samt Diana Laitinen Carlsson kommer all hålla varsitt kortare anförande.

– Vi hoppas att det kan bli god uppslutning i år, säger Mikael Andreasson. Förra året var det jättedåligt, hela firandet regnade bort och tåget blev inställt, Den här gången hoppas vi på uppehållsväder. Då kan det bli ett 80-tal personer i tåget och kanske lika många åskådare.

Firandet startar alltså i Mariannelund på förmiddagen.

– Då blir det inget tåg, utan vi samlas i Folkets hus. Diana Laitinen Carlsson samt vår ordförande Carina Stenden medverkar. Det blir också fika.

På eftermiddagen samlas man i Eksjö vid partiets expedition på Bryggaregatan. Med musikkåren i täten tågar man sedan genom staden för att slutligen hamna på Stora Torget, där talen hålls.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om