Första spadtaget för habilitering

I går togs första spadtaget till ett nytt habiliteringscentrum i Eksjö.
Johannes Sköld och Klevina Dreshaj fick den stora äran att sätta spaden i grushögen. Om ett år ska byggnaden stå klar på Nannylunds-området.

Klevina Dreshaj, Håkan Jansson och Johannes Sköld hjälptes åt med att ta första spadtaget inför byggnaden av ett nytt habiliteringscentrum på Nannylundsområdet.

Klevina Dreshaj, Håkan Jansson och Johannes Sköld hjälptes åt med att ta första spadtaget inför byggnaden av ett nytt habiliteringscentrum på Nannylundsområdet.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-03-07 07:53


Efter många turer fram och tillbaka har det äntligen blivit dags för ett nytt habiliteringscentrum i Eksjö.
Johannes Sköld och Klevina Dreshaj, från habiliteringen i Eksjö hjälptes åt med att ta det första spadtaget och strax därefter förklarade Håkan Jansson, ordförande i Landstingsstyrelsen bygget som invigt.
- Det känns mycket bra att få vara med om att utveckla denna oerhört viktiga verksamheten här i Eksjö. Jag vill lyckönska våra brukare och vår personal som nu får chansen att ta del av huset framöver, säger Håkan.
Byggnaden kommer bli 1 900 kvadratmeter stor. 1 000 kvadratmeter utav dessa kommer bli personalutrymmen.
Den totala investeringen kommer ligga på drygt 35 miljoner kronor.

Senaste utrustningen
- Det har varit en lång process att få igenom det här. Vår dröm var att huset skulle vara större men vi är mycket nöjda med de ytor som vi får. Vi kommer få den senaste utrustningen och det kommer bli lättarbetat för vår personal, säger Pia Lindell, enhetschef för barn- och ungdomshabiliteringen i Jönköpings län.
Habiliteringen kommer byggas i två plan och ska bestå av bland annat träningskök, träningsrum samt en gymnastikhall med golvvärme. Huset kommer byggas som en fyrkant som gör att den släpper in maximalt med ljus från alla håll och i mitten kommer det bli en liten park.
- Det är en positiv utveckling som vi gör inom Jönköpings läns landsting. Habiliteringen ligger nära sjukhuset men ändå inte på sjukhusområdet. Vår förhoppning är att allt ska vara inflyttningsbart om cirka ett år, säger Håkan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om