Första spadtaget för ny väg

Ett symboliskt första spadtag togs på skärstorsdagens eftermiddag för vårens och sommarnes vägbygge vid Hjältevad.

Anneli Hägg, kommunstyrelsens ordförande fick äran att ta det första spadtaget. Det blev stort då en grävskopa plockats fram.

Anneli Hägg, kommunstyrelsens ordförande fick äran att ta det första spadtaget. Det blev stort då en grävskopa plockats fram.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-04-19 04:05


Hur trafiksituationen ska kunna förbättras och göras mer säker har diskuterats och planerats under en längre tid.
Utvecklingen vid sågverket och ett ökat antal tunga transporter har drivit på frågan.
En ny in- och utfart öster om tidigare anslutning till riksväg 40 ska öka trafiksäkerheten vid sågverket.
Dagens infartsväg till sågverket rivs.
Omkörningssträckan som finns mellan Ingatorp och Hjältevad förskjuts västerut och dessutom byggs en ny gång- och cykelbana på 2,6 kilometer mellan Hjältevad och Ingatorp.
Denna har efterfrågats länge, speciellt efter att riksvägen fick en omkörningssträcka för tiotalet år sedan men än mer efter att vägen förbi sågverket spärrades av.
Cykel- och gångbanan börjar vid Vidas nuvarande infart på samma sida som samhället. Vid Ingatorp kommer gångtrafikanter och cyklister att få korsa vägbanan. Korsningen ska förses med belysning men även ha vägspärrar så att cyklisterna måste sakta ner farten.
Korsningen till Hjältevad byggs om för att bli säkrare. Denna förses ses med separata vänster- respektive högerpåsvängfält.
Nio miljoner kronor senare är vi framme i augusti då bygget planeras att vara klart. Eksjö kommun är medfinansiär till Trafikverkets satsning. Vida finns också med på ett hörn vid sitt område.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om