Första Sverigebesöket för Mellons

I USA är han välkänd i countrykretsar, men på senare år har han och hans musikstil även erövrat Europa mer och mer. I lördags uppträdde countryartisten Ken Mellons på countryfesten i Ingatorp, som anordnades för tionde gången. Det blev en lyckad kväll där Ken Mellons, ihop med det svenska bandet Barfly och rockabillytrion Blue Valley Boys uppträdde inför en fullsatt bygdegård.

Ken Mellons "installerar" sig i Ingatorps Bygdegård inför kvällens spelning. Foto: Tove Strand

Ken Mellons "installerar" sig i Ingatorps Bygdegård inför kvällens spelning. Foto: Tove Strand

Foto:

Eksjö/Mariannelund2012-04-03 06:22


För första gången sedan 2004 befinner sig Ken Mellons på europeisk mark.
- Jag har gjort en del spelningar i södra Europa, Frankrike och Spanien till exempel, men de här senaste åren har jag turnerat runt mest i USA och även i Kanada, så det känns jättekul att få åka någon annanstans och spela, berättar han.

Kunde texten
Även om det märks att intresset för countrymusik inte är riktigt lika stort här i Europa som i USA så säger Ken Mellons att han har märkt att det har ökat mycket de senaste åren.
- Jag gjorde en spelning i Barcelona, och blev först väldigt förvånad när jag märkte att den största delen av publiken var väldigt unga, runt sexton, sjutton år.
- Och när jag väl började spela så kunde de texterna till alla av mina låtar, även de som skrevs innan de var födda. Så efter spelningen var jag tvungen att fråga några av dem hur det kom sig, och de sa att det var det deras föräldrar lyssnade på hemma och på så sätt hade de också börjat lyssna på country.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om