Försvars- och blåljusdagen

För tredje året i rad kör försvarsmakten, Högland sjukhuset. Räddningstjänsten i Eksjö och Polisen samt Eksjö kommun på en dag för att skapa intresse för allmänheten.

Det var många som samlades runt militärens häftiga fordon - det är inte varje dag man får komma så nära inpå. Foto: Isabella Lindström

Det var många som samlades runt militärens häftiga fordon - det är inte varje dag man får komma så nära inpå. Foto: Isabella Lindström

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-04-29 06:33


Från början hade man något som hette garnisonens dag, det var då som de anhöriga fick komma till Ing2 för att se hur soldaterna hade det under sin tjänstgöring. Men för tre år sedan bestämde man sig för att visa allmänheten vad deras yrken gick ut på - för att skapa intresse och förståelse för hur viktigt deras jobb är.
Att man skulle samarbeta var en självklarhet, då Eksjö kommun ville visa vad staden har hade för jobb att erbjuda men också vad det finns för boende. Det är väldigt många som flyttar till Eksjö från andra kommuner då det finns intressanta jobb på orten.
- Dagen känns väldigt lyckad, vädret är helt okej och många besökare, säger Maddelena Lago.

Rekryteringsdag
Man kan säga att man har det här som en indirekt rekryteringsdag, man vill få ungdomar intresserade av soldatyrket, något som behövs i Eksjö.
Man har även valt att bjuda in grannkommunerna och landshövdingen för att prata med om den viktiga rekrytering som finns inom Eksjös försvarsmakt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om