Fortkörare förstörde staket för andra gången

Det måste göras något åt fortkörningarna i Ingatorp. Och det räcker inte med de farthinder som redan har satts upp. Det menar en Ingatorpsbo som nu har fått sitt staket förstört för andra gången sedan augusti. - Det måste bli någon ordning på detta någon gång, säger de berörda.

I höstas fick Ingatorps centrum farthinder men fortkörningarna fortsätter.

I höstas fick Ingatorps centrum farthinder men fortkörningarna fortsätter.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2008-03-27 07:26


Sedan en tid tillbaka har det förekommit buskörningar mellan torget och bygdegården i Ingatorp.
I augusti resulterade det hela i en olycka som kunde slutat mycket värre än vad det gjorde.
En av fortkörarna körde nämligen rakt in i ett staket till ett av husen som ligger på Storgatan.

Farthinder
- Det var en lördagskväll. Bilen körde rakt in i vårt staket och slog ner elskåpet som står precis bredvid. Strömmen bröts direkt. Bilen slog runt och brakade rakt in i staketet vid bygdegården. Polisen kom hit och konstaterade att föraren måste kört mycket fort. Men personen smet från platsen och vi vet inte vem det var, berättar en av de boende och visar spåren som finns kvar efter buskörningen.
Det finns fortfarande en spricka på staketet vid bygdegården.
För att få ner hastigheten på sträckan sattes det i september upp stora betongfundament med låga stolpar för att smala av vägbanan.
Men det tycktes inte hjälpa. Buskörningarna fortsatte och i tisdags fick den boende i området åter igen sitt staket förstört.
- För andra gången kör en bil in på tomten och förstör vårt staket. De kör som om det vore motorväg här, säger en av de berörda mycket upprört.
Kanske kan de vara den skyldige på spåren nu. I tisdags fick nämligen en av de boende en skymt av registreringsnumret på den röda Volvon som den unga killen körde. Bilen stod dock skriver på en äldre person.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om