Fortsatt alliansstyre i Eksjö kommun

Det blir ett fortsatt alliansstyre i Eksjö kommun. Det står klart efter att förhandlingarna om kommunens ledning avslutats.

Det blir fortsatt allianssamarbete i Eksjö. Sven-Olof Lindahl (FP) Tomas Erazim (M), Anneli Hägg (C) och Håkan Dufva (KD) ska ta fram ett handlingsprogram för kommande år.

Det blir fortsatt allianssamarbete i Eksjö. Sven-Olof Lindahl (FP) Tomas Erazim (M), Anneli Hägg (C) och Håkan Dufva (KD) ska ta fram ett handlingsprogram för kommande år.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-11-11 07:22


Eksjö kommun har de senaste två mandatperioderna styrts av alliansen. Efter att förhandlingarna avslutats står det klart att det samarbetet fortsätter. Sverigedemokraterna får sålunda ingen vågmästarroll. Alliansen har 26 mandat av totalt 49.
- Vi är fyra partier som är lite olika stora. Men det är viktigt att alla känner sig delaktiga, att man informeras och kan påverka. En viktig nyckel är att identifiera frågor där vi kan tycka olika, säger Tomas Erazim (M).

Samarbete
- Oftast kan vi prata oss samman och forma arbetet efter våra synpunkter, säger Anneli Hägg.
Håkan Dufva (KD) lovordar de så kallade alliansmötena. De ser han som ett väl fungerande forum där man kan väcka intresse för skilda frågor.
- Vi har inte gjort det till en alliansfråga utan en fråga för kommunstyrelsen.
Sven-Olof Lindahl (FP) håller med:
- Under dessa åtta år har det varit ytterst få gånger där det varit större meningsskiljaktigheter. Varje parti har sin profil men det ska deklareras tidigt. Det är viktigt för alla att ha insyn och en samsyn.
Han betonar att respekten för Sverigedemokraterna och deras ledamöter finns även om man ogillar deras åsikter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om