FORTSATT INTRESSE: Vattenfall lämnar in ansökan om vindkraftsstation

Vattenfall Vindkraft AB har lämnat in en ansökan om tillstånd enligt miljöbalken att uppföra och driva en gruppstation av vindkraftverk i Eksjö kommun.

Vattenfall ansöker om tillstånd enligt miljöbalken att få uppföra en vindkraftspark norr om Bruzaholm. Foto: Daniel Larsson

Vattenfall ansöker om tillstånd enligt miljöbalken att få uppföra en vindkraftspark norr om Bruzaholm. Foto: Daniel Larsson

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-12-23 12:00

Trots en mycket stark opinion, trots en liten fladdermusart som begränsar antalet vinkraftverk, så är Vattenfalls intresse för området norr om Bruzaholm fortsatt stort.

I tisdags lämnades en ansökan om att få uppföra en stor vindkraftspark nordväst om Bruzaholm in till Länsstyrelsen i Östergötland som handlägger dessa ärenden.

Vattenfall vill uppföra upp till 25 vindkraftverk med en maximal höjd på 240 meter.

Det är en minskning med nästan hälften i antal från ursprungsförslaget, mycket på grund av att en utrotningshotad fladdermusart finns i området.

För att blidka alla eventualiteter har Vattenfall valt att lämna in två alternativa förslag, där antalet verk och höjd skiljer alternativen åt.

Eksjö arbetar för närvarande med att sammanställa en vindbruksplan som varit ute på samråd. Åsikterna kring denna blev massiva och väldigt många.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om