Fortsatt ovisst om Finndomos framtid

På torsdagseftermiddagen hölls ett nytt borgenärsmöte angående hustillverkaren Finndomo. Men något beslut om ackord blev det inte heller denna gång. Två stora fodringsägare röstade nej till förslaget.

Eksjö/Mariannelund2011-09-09 06:35

Finndomo som genomgår en rekonstruktion samlades för tre veckor sedan i rätten till ackordsförhandlingar.
Totalt finns en fodran på bortåt 200 miljoner kronor från cirka 200 fodringsägare. Rekonstruktören Lars-Henrik Andersson hoppades att fodringsägarna skulle godta det ackordsförslag som arbetats fram. Budet var att de ska nöja sig med 25 procent av sina krav, vilket skulle kunna rädda verksamheten.
Meningen var att ett beslut skulle tas då men det fanns oklarheter och det visade sig att alla borgenärer inte fått alla handlingar.
Trots att mötet tog flera timmar kunde inte något beslut tas och mötet avbröts.
Ett ny förhandlingstid bokades tills igår och det var av naturliga skäl tämligen bistra miner på samtliga närvarande, såväl Finndomos representanter såsom fodringägare.
Den rättsliga processen är omgärdad av många regler.
Skatteverket har störst fodran på nästan 41 miljoner kronor och därför en dominant röst. För att förslaget ska röstas igenom krävs tre fjärdedelar av de röstande eller tre fjärdedelar av kapitalet.

Tror på majoritet
Finndomos rekonstruktör Lars-Henrik Anderssons uppfattning är att Finndomo i princip har tillräcklig majoritet men sedan har det betydelse hur många borgenärer som avlägger sin röst.
Två av de största fodringsägarna röstade nej.
En av de största fodringarna har Finsnickaren i Göteborg AB med 20 miljioner kronor. I detta fallet menar bolaget att de har ett uppsagt agentavtal med Finndomo som de vill ha ersättning för.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om