Fortsatt verksamhet på Solhem i Mariannelund

Under januari månad öppnar ett nytt pensionat i centrala Mariannelund. Bakom sastningen står 21-åriga Mariannelundsbon Julia Wirensjö.

Eksjö/Mariannelund2009-10-28 07:26

I maj månad gick vårdhemmet på Solhem i Mariannelund i konkurs. Vårdhemmettog emot personer med psykiska funktionshinder.
Någon som kunde ta över och driva vårdverksamheten vidare hittades inte och fastigheten har sedan dess varit ute till försäljning genom konkursförvaltaren.
Två konkreta bud lades på fastigheten och ett av dem godtogs av banken. Köpet blev klart för några dagar. Köpare är Mariannelunds Bygg- och Fastighets AB med de lokala ägarna Magnus och Ann-Katrin Wirensjö.

Hyr lokaler
Makarna kommer att hyra ut det före detta sjukhemmet till dottern Julia som i början av nästa år startar ett pensionat i lokalerna.
- Det finns dessutom en efterfrågan på boende med högre standard. Många av företagen i området bokar in sina kunder och affärsbesök på hotell flera mil bort. Samtidigt efterfrågar allt fler turister ett bekvämare boende. Vår förhoppning är att fler ska välja Mariannelund som övernattningsort, säger Magnus Wirensjö.
-Vi vill att fler ska komma till Mariannelund, påpekar Ann-Katrin Wirensjö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om