Fotkur renar kroppen

Glöm det där med att "svälta" någon dag eller flera för att fasta ur slaggprodukter ur kroppen. Det nya är att ta ett fotbad på någon halvtimme, en detoxing genom fötterna.

Ann-Sofie Carmé torkar av fötterna på Gun-Britt Dovnäs efter en ldetoxkur.

Ann-Sofie Carmé torkar av fötterna på Gun-Britt Dovnäs efter en ldetoxkur.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2011-11-04 07:36


Kroppen tar upp gifter på olika vis och det kan så småningom leda till ohälsa av olika slag. Så kallad detoxing, avgiftning, för att driva ut slaggprodukter och gifter ur kroppen, har blivit allt mer populärt genom olika metoder.
Ann-Sofie Carmé på Lotus hud och fotvård i Eksjö har precis infört behandlingsformen med detoxing genom fötterna. När tidningen besöker henne har Mona Petersson från Mariannelund precis tagit ur fötterna ur sitt fotbad.

Elektrolytisk
På tur står Gun-Britt Dovnäs från Vimmerby, för sin andra behandling.
Runt hennes midja placeras ett kolbälte (som ska leda strömmen) och en elektrod runt handleden. En elektrojon läggs i vattnet, kopplad till en apparat som styr den elektrolyktiska behandlingen. Salt hälls i vattnet för att leda strömmen bättre.

Kvicksilverförgiftad
Gun-Britt Dovnäs berättar att hon varit kvicksilverförgiftad under många års tid.
Hon fick problem redan under den gyllene kvicksilvertiden, då kvicksilver sågs som ett undermedel att laga tänder med.

Amalganet löstes upp
- Det började 1965 då jag åt vindruvor. Efteråt kunde jag inte ens gå ut och gå så dåligt mådde jag.
Det slutade med att alla hennes amalganfyllningar löstes upp. Hon lagade med guldkrona men besvären blev då mycket värre.
- Alla tål guld men inte jag. Jag kunde inte gå förbi tv:n eller en frysdisk för jag var så uppladdad. Jag fick stötar överallt, berättar hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om