Fotoutställning av ett tivoliliv

Per-Olof Stoltz har under många år följt och dokumenterat Max tivolis resa genom Sverige. I drygt fyra år levde och verkade han som en av tivolimedlemmarna men han arbetade bara med sin kamera. Många av hans bilder som nu ställs ut på Eksjö museum är från orten.

Per-Olof Stoltz står framför några av sina fotografier.

Per-Olof Stoltz står framför några av sina fotografier.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2012-01-14 05:06


Som liten bodde Per-Olof Stoltz i Helsingborg och hade det stora tivolit i Köpenhamn inom pendlingsavstånd, ändå åkte han aldrig dit. Han väntade på att det årliga besöket av tivolit som alltid kom till villaområdet där han bodde.
- När de kom med sina lastbilar så var jag och mina kompisar först på plats. Jag stod alltid och beundrade hur snabbt och effektivt arbetarna satte upp alla saker. Och när tivolit öppnade så var det där jag brände mina veckopengar, säger Per-Olof Stoltz.
När han blev vuxen fick han kontakt med Max Eggers som ägde Max tivoli. Per- Olof arbetade då som frilansfotograf och han frågade om han kunde följa med när tivolit drog iväg.
- Och det var inga problem. Jag var med någon vecka i stöten, ibland kunde det bli mer än en vecka. Under tiden levde jag tillsammans med dem och var som en av dem. Fast

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om