Från en kultur till en annan

Sofia Jagbrant från Mariannelund arbetar just nu som volontär i Egypten. Hon älskar att upptäcka den nya kulturen och gör allt för att försöka anpassa sig till samhället. - Först var det lite svårt när allt var så nytt, men nu känns det bra. Det är kul att få använda arabiskan i praktiken, säger Sofia.

Sofia Jagbrant från Mariannelund arbetar just nu som volontär i Egypten.

Sofia Jagbrant från Mariannelund arbetar just nu som volontär i Egypten.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2010-04-08 05:47



Sofia Jagbrant kliver upp för den smutsiga stentrappan och öppnar upp dörren. Hon är klädd i en svart bomullskofta, som täcker nästan hela armarna, en sjal och lila byxor, trots att det är 30 grader varmt ute. Men det är viktigt som kvinna att inte visa för mycket hud offentligt.
Hon har även färgat håret mörkare, för att slippa all den uppmärksamhet man får som blond tjej i Egypten.

Kulturcentrum
Muhammed El Gendy, som är Sofias arbetskollega följer efter henne och stänger till den brunfärgade trädörren. De befinner sig på ett kulturcentrum för ungdomar i Alexandria. Det är ett stort gammaldags rum, med högt i tak och en glittrande kristallkrona dinglar i taket. En egyptisk man försöker laga den genom att putta till den med en lång pinne.
Sofia och Muhammed slår sig ner i varsin skinnfåtölj. De ska ha ett arbetsmöte snart, men deras kollega har ännu inte kommit.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om