Från vagabond till FN-sekreterare

24-åriga Sofia Jagbrant från Mariannelund arbetade under förra året som volontär i Egypten. Vid helgens kulturdag i Mariannelund ställer hon ut bilder från sin tid i Alexandria och sitt möte med människorna, kulturen och samhället.

Sofia Jagbrant fotograferade en hel del under sin volontärtjänst i Alexandria. Bilder som nu visas i en utställning i Mariannelund.

Sofia Jagbrant fotograferade en hel del under sin volontärtjänst i Alexandria. Bilder som nu visas i en utställning i Mariannelund.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2011-02-04 07:24

Kulturakademin som står bakom kulturdagen i Mariannelund kunde knappast pricka in ett mer aktuellt ämne än Egypten. Kulturdagen har flera medverkande där Sofia Jagbrant är en av utställarna.
Sofia Jagbrant är uppvuxen i Mariannelund och det var här hon lockades att vara med på internationella utbytesdagar genom projektet Ung Vagabond, vilket onekligen lagt färdriktningen på hennes fortsatta liv.

Ung Vagabond
Deltagandet i Ung vagabonds utbytesträffar gav internationella vänner och kontakter. Det väckte en nyfikenhet och ett ökat intresse för andra kulturer och språk.
Sista året på gymnasiet blev hon själv mer aktiv i Ung Vagabond.

Sabbatsår
Efter gymnasiet tog hon ett sabbatsår och jobbade på skolan i Mariannelund (och var fortsatt engagerad i Ung Vagabond) innan hon fortsatte studera i Malmö.
En önskan hos henne att lära sig arabiska blev inte bara en dröm. Sofia omvandlade viljan till direkt handling och åkte till Jordanien en sommar för att studera arabiska.
Därefter har hon också hunnit med en termin som utbytesstudent i Melbourne i Australien 2009.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om