Frieri slutade i tinget

Han hade friat till henne på dagen och hon hade svarat ja. Senare samma natt blev det bråk som omfattade både strupgrepp, bett och knivhugg. I går möttes de i rätten där den unga mannen stod åtalad för grov misshandel av sin flickvän. Nu riskerar han två års fängelse.

Eksjö/Mariannelund2007-08-30 06:17

Senast i maj månad möttes paret i Eksjö Tingsrätt. Då stod 20-åringen åtalad misstänkt för grovt vapenbrott, misshandel av sin 23-åriga flickvän och för grovt olaga hot för att ha riktat ett vapen mot henne.
Både vad gällde misshandel och grovt olaga hot ogillades åtalet och mannen dömdes enbart för grovt vapenbrott. Domen blev skyddstillsyn och samhällstjänst i 100 timmar.
Den händelsen var också orsaken till att det blev en paus i förhållandet.
Men kontakten togs upp igen under sommaren och för någon månad sedan beslutade 20-åringen och hans återvunna flickvän att försöka igen med sitt förhållande.
Hon reste tillbaka från Göteborg där hon befann sig. I Mariannnelund hade hon tänkt stanna i någon vecka.

Friade
Allt var bra den 4 augusti. De hade visserligen trätt lite om en flicka som fått bo hos honom men det hade snabbt lugnat ner sig.
- Allt var jättebra. Det går inte att beskriva, sa hon i rätten i går.
Han hade till och med friat den dagen och hon hade svarat ja.
Samma dag bestämde de sig för att dricka och åka till Virserums marknad.

13 starköl
- Jag drack väldigt mycket och började tidigt på dagen, berättade flickvännen. Hon uppskattar att hon drack bortåt 13 starköl.
20-åringen körde till marknaden och började därför inte dricka förrän han kom hem fram på sena kvällen.
Bekanta kom till paret och när de gått hem framåt småtimmarna inträffade det som skulle föra paret till tingssalen ännu en gång.
När hon vittnar sitter han efter begäran i ett annat rum. Hon är senare inte närvarande när han vittnar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om