"Fullt ös här hela tiden"

Mariannelunds karamellkokeri är en välbekant syn vid diagonalen nära Eksjö Museum under julmarknaden. Företaget som medverkat under alla år konstaterade redan under lördagen att det blivit försäljningsrekord under marknaden i år.

Gustav Wenehult med kollegor på Mariannelunds  Karamellkokeri hade fullt upp under julmarknaden.

Gustav Wenehult med kollegor på Mariannelunds Karamellkokeri hade fullt upp under julmarknaden.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-12-05 12:00

Denna tid på året är en hektisk tid för Mariannelundsföretaget med många marknader att besöka, dock är Eksjö den största under säsongen.

Gustav Wenehult på företaget noterar att gänget under helgen knappt hunnit med att ta en paus.

– Det har varit fullt ös här hela tiden, det här är verkligen årets höjdpunkt och kalasvädret i år har verkligen hjälp till. Vi är också glada att vi har platsen här vilket är centrum för där alla passerar. Det vi säljer under en dag tar alltid slut så det blir till att fylla på med en ny omgång till nästa dag.

Marknadsaktiviteterna innebär också att det råder full aktivitet hemma i Kokeriet i Mariannelund.

I anslutning till Eksjömarknaden besöker man också en i Västerås och en i Drottningholm, Stockholm.

– Annars har vi huvudsakligen södra Sverige som vårt upptagningsområde och vårt läge i en känd sagobygd är också till stor hjälp. Sommartid har vi även enormt många besökare i Mariannelund.

Hög igenkänningsfaktor

Man håller sig till ett “gammaldags” sortiment med hög igenkänningsfaktor och lägger även stor vikt vid att köpa närproducerade råvaror.

Som exempel ges mejeriprodukterna som köps in av ett lokalt mejeri.

Bäst menas går fudge i olika varianter som utgör 80 procent av försäljningen.

– Vi håller inte några stora lager heller då vi inte har konserveringsmedel i fudgen som därigenom bara har en hållbarhet på sex veckor. Köper folk på sig större partier är det därför in i frysen med varorna som gäller för att de ska hålla sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om