Gärdsgårdsbygge i Ingatorp

Det var en trivsam stämning på Ingatorpsdagen. Där fanns det traktorer, gamla skörderedskap, träfigurer och stickade strumpor. Det gjordes en gärdsgård på platsen där du hade möjlighet att prova på själv.

Eksjö/Mariannelund2010-09-13 06:25

Temat under årets Ingatorpsdag var gärdsgårdshängning. Vid virket som skulle användas stod Göran Ydrestrand och Göran Carlsson redo för att börja göra gärdsgården.
- När man väl har kommit igång går det ganska fort att få ordning på gärdsgården. Det som är viktigt att tänka på är att man ska använda sig av gammalt trinn, säger Göran Carlsson.
- En stor skillnad mellan en gärdsgård och ett staket är att gärdsgården är underhållsfri och håller i minst 30 år, men de finns de som har hållt i 60 år, säger Göran Ydrestrand.

Många utställare
Inne i ladan där motormuseet är fanns det olika utställare. De två flickorna Ebba Edin och Ramona Nordström sålde stickade strumpor som Ebbas mormor har gjort. Inne i ladan fanns också Gerd Larsson och Rune Borg. På deras bord fanns det frottéhanddukar och olika träfigurer.
- Jag började för 50 år sedan ungefär och har hållt på sedan dess. Jag började med att tälja hjortar, gaseller och rådjur. Nu täljer jag gubbar och har runt 800 stycken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om