Generaldirektör på turné

SiS generaldirektör Kent Ehliasson besökte under gårdagen Hessleby behandlingshem för att ta del av arbetet samt klienternas- och personalens synpunkter på och om vården. - Jag har varit runt bland klienterna och de säger att de uppskattar Hessleby behandlingshem och det ser jag som mycket positivt.

SiS generaldirektör Kent Ehliasson, institutionschef Roger Lönn och verksamhetsdirektör Jesper Svedberg träffades på Hessleby behandlingshem.

SiS generaldirektör Kent Ehliasson, institutionschef Roger Lönn och verksamhetsdirektör Jesper Svedberg träffades på Hessleby behandlingshem.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-01-23 07:42


Statens institutionsstyrelse SiS, är en statlig myndighet och Hesselby behandlingshem är ett av elva hem som tar hand om personer som är tvångsomhändertagna enligt LVM, lag om vård av missbrukare. Utöver detta har även SiS 25 olika ungdomshem.
På Hessleby tar man han om män som kräver en speciell insats.

Behov av fler hem
- Just nu skulle vi behöva en eller två institutioner till för att klara av alla LVM-placeringar. Just 2013 går inte att jämföra med något annat. Senast vi hade en sådan hög puckel var under 2008-2009, säger Jesper Svedberg, verksamhetsdirektör och ansvarig för alla LVM-hem i Sverige.
Det gäller att hitta ett ekonomiskt sätt att driva verksamheterna samt att man har vissa marginaler. På senvåren, sommaren och tidig höst brukar inte placeringarna lika många men förra året slog alla rekord.
- Det gäller att ha is i magen och det finns alltid någon smärtgräns hur många platser man kan erbjuda. Kurvan ser lite olika ut från år till år.
På Hessleby har man haft 109 placeringar under året och det brukar ligga runt 100. Just Hessleby är ett av de största LVM-hemmen i Sverige och de har också den bredaste vårdkategorin med både äldre och yngre klienter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om