Gifter sig i sin egen kyrka

På lördag blir det bröllop i Mariannelund. Det första någonsin i missionshuset. För bröllopsparet Gunilla Johansson och Mats Ekberg blir det extra speciellt. De gifter sig nämligen hemma. För bor man i en kyrka så gör man!

På lördag blir det bröllop i missionshuset för första gången, då Gunilla Johansson och Mats Ekberg gifter sig i det egna hemmet.

På lördag blir det bröllop i missionshuset för första gången, då Gunilla Johansson och Mats Ekberg gifter sig i det egna hemmet.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2009-05-14 06:15


Missionshuset i Mariannelund byggdes redan 1875. Taket höjdes 1913.
Många är det som under åren varit på gudstjänster, missionsauktioner, konfirmationsundervisning, söndagskola, barn- och ungdomsverksamhet samt andra samlingar i kyrkolokalen.
En gång när det gjordes byggarbeten på Furulundsskolan lär undervisning ha ägt rum här också.

Till salu
I takt med att medlemmarna i Hässleby missionsförening blivit allt förre beslutade man för några år sedan att låta sälja fastigheten.
Mats Ekberg som bodde i Mariannelund kom att köpa fastigheten.
Dessutom slog så småningom kärleken till, då grannen på den tidigare adressen, Gunilla Johansson, numera är hans sambo och blivande fru.
Både Mats och Gunilla kommer ursprungligen från Stockholm och de hittar i sina samtal hela tiden nya gemensamma bekanta, olika sammanträffanden och kopplingar till Rågsved och Högdalen.
Men det var ändå inte förrän i Mariannelund de kom att träffas.
Nu ser de till att missionshuset även blir en bröllopskyrka då de bestämt sig för att gifta sig i den forna kyrkolokalen.
- Vi hade nog tänkt oss ett mindre bröllop, säger Mats.
Men bor man i en kyrka så bor man i en kyrka. Varför inte gifta sig hemma, tänkte de.
- Det är ju lite roligt och lite speciellt, säger de.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om