Giganter och okända guldklimpar

Dag för dag letar sig sommaren närmare och en efter en lanseras namnen på de artister och band som kommer inta scenerna på årets Eksjö Stadsfest. För föreningen Fiesta Eksjö har bokningarna gått som på räls och nu finns det bara några få luckor kvar att fylla. - Vi är skitnöjda och det är en väldigt god stämning inför i år, berättar ordförande Maria Stejdahl.

Både publikmagneter och okända talanger utlovas till årets Eksjö Stadsfest. Arkivbild: Elin E Elmström

Både publikmagneter och okända talanger utlovas till årets Eksjö Stadsfest. Arkivbild: Elin E Elmström

Foto:

Eksjö/Mariannelund2018-04-19 15:00

Pö om pö läcker föreningen Fiesta Eksjö ut med vilka musiker som kommer till Eksjö den sista helgen i augusti.

- Det kommer att bli ett väldigt bra spelschema i år, lovar ordförande Maria Stejdahl.

Över 1000 gilla

Kastrup, Black Magic Fools och Ellen Andersson Quartet är de senaste avslöjandena. Men den som genererat mest respons hittills är en person som trotts sin lokala anknytning till Vetlanda hittills inte uppträtt på en av stadsfestens scener.

- Vi har fått väldigt positiv respons på det vi redan släppt. Lena Philipsson fick över 1000 gilla markeringar på facebook. Det var en klockren bokning, hon är ju en av Sveriges största artister.

Dia Psalma, Emil Assergård, Tjuvjakt, Lillasyster, Rolandz, Uno Svenningsson, Kapten Röd, Brolle, Eleine, Dotter och Shirin är de övriga som föreningen än så länge delat med sig av. Att kunna blanda både världsstjärnor och okända artister menar Marie lite är det stadsfesten går ut på.

Galen scenshow

- Vi gillar att kunna erbjuda det där lilla extra. Inte bara stora stjärnorna utan även små band där till exempel metall möter folkmusik och där vi vet att det kommer att bli en galen scenshow. Gobitar som de i Eksjö aldrig sett, så att de kan komma hem med upptäckten av ett nytt band.

Till i sommar vill Marie uppmana besökarna att hålla extra koll på vad som händer även utanför de stora scenerna.

Guldklimpar

- På de små scenerna finns många guldklimpar. Vi försöker hitta artister precis innan de slår igenom och ge dem en chans att uppträdda, som till exempel med Tjuvjakt och Zara Larsson hade vi det året hon slog igen.

Fram till juni avslöjas två bokningar i veckan och kvar finns namn som alla känner till och som få hört talas om förut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om