GLÄDJEBESKEDET: 70-åringen återfunnen – vid liv

Ett stort sökpådrag sattes in efter en försvunnen man i Kråkshult under onsdagskvällen. Sökandet pågick hela natten. Mannen hittades vid liv på torsdagsförmiddagen. Han var kontaktbar men i behov av vård.

Foto: TT

Eksjö/Mariannelund2016-09-01 13:37

Mannen som är i 70-årsåldern hade gått ut på en promenad i mjukisbyxor, t-shirts och gympaskor.

Mannen är inte så rörlig, han har böjd rygg och tar hjälp av en rullator vid sina promenader. Av den anledningen brukar han inte gå några längre sträckor.

När anhöriga upptäckte att mannen inte var hemma på kvällen larmades polis då man var rädd att mannen gått vilse. Man hade senast sett honom vid halv tre tiden på eftermiddagen.

- Han kom inte tillbaka som han brukade, säger polisens mediainformatör.

- Det fanns en medicinsk status. Han hade svårt att ta sig längre sträckor och borde ha kommit hem. Då är vi väldigt mån om att försöka hitta honom så snabbt som möjligt.

Ett stort sökpådrag sattes in runt byn Fågelhult och flera polispatruller samt hundpatruller deltog i sökandet efter mannen.  Även räddningstjänsten deltog i sökandet.

Sökandet pågick under hela natten och under morgonen utan framgång.

Strax innan klockan tio på förmiddagen meddelade polisen att mannen hittats i terrängen innanför sökområdet av en hundpatrull. Mannen var vid liv och kontaktbar men bedömdes vara i behov av vård.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om