GLÄDJEBESKEDET: Butiken öppnar inom kort

Efter att lokalen stått tom i drygt ett halvår kommer det inom kort att bli en ny matbutik utmed Västra Storgatan i Mariannelund. Och det lutar åt Tempo igen.

NYÖPPNING. Sedan ett halvår tillbaka har "gamla Konsum" i Mariannleund stått tomt. Nu ska det bli ändring, bekräftar fastighetsägaren Tawfik Ghosheh.

NYÖPPNING. Sedan ett halvår tillbaka har "gamla Konsum" i Mariannleund stått tomt. Nu ska det bli ändring, bekräftar fastighetsägaren Tawfik Ghosheh.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-03-09 14:29


Det blir en ny matbutik i Mariannelund. Det konstaterar Tawfik Ghosheh som äger fastigheten där Tempo och Sibylla drevs fram till förra sommaren.

På grund av för dålig ruljans på försäljningen avvecklades verksamheten som då drevs av Mikaela och Patrik Rollborn.

Nu tar helt nya krafter över, Bilal Abo Aldahad och Ahmed Alzaid från Halmstad respektive Landskrona. En av ägarna har kopplingar till Mariannelund sedan tidigare.

- Min bror bor där så det är därför vi väljer att satsa här, säger Bilal Abo Aldahad.

Vad kan du säga om utbudet?
- Det blir en livsmedelsbutik med blandat utbud, även utländsk mat. Det lutar åt att det blir Tempo men det är inte 100 procent klart än, säger han.

Bilal Abo Aldahad räknar med att öppna sin nya matbutik i april.

Även i gamla Sibylla verkar det röra på sig. Fastighetsägaren Tawfik Ghosheh har ägnat det senaste halvåret åt att leta nya krafter som kan driva verksamheten vidare. Nu verkar han ha lyckats.

- Det är inget klart än men det finns en intressent som jag ska träffa.

- Han ville skriva kontrakt så snart som möjligt och sa att han hade planer på en pizzeria och á la carte, säger Tawfik Ghosheh.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om