Glatt avslut på ramadan i Centrumhuset

Kakor, gemenskap och nya vänner. Det är receptet till en lyckad eid al-fitr enligt de som firade högtiden på Centrumhuset i måndags. - Det är en dag för skratt, lycka och all sorts godhet, säger Mustafa Hatib, en av initiativtagarna till årets fest.

Det var mycket folk som hade samlats på Centrumhuset för att fira den muslimska högtiden i Mariannelund, med kakor och tårta.

Det var mycket folk som hade samlats på Centrumhuset för att fira den muslimska högtiden i Mariannelund, med kakor och tårta.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-07-30 06:30


Eid al-fitr är avslutningen på muslimernas fastemånad. ramadan. En högtid som brukar firas stort runt om i världen av alla muslimer. I Mariannelund firades det i Centrumhuset med stort kakkalas och med en inbjudan till Mariannelundsborna, som ett tack för ett bra bemötande.

"Viktigt att mötas"
- Det är viktigt att svenskar kommer hit så att vi får mötas. Vi vill visa vår religion och vår kultur så att vi kan lära känna varandra bättre, säger Haze M-Aljarrah.
Det var många av Mariannelunds asylsökande muslimer som tagit sig till Centrumhuset för att fira högtiden, många av dem barn som såg fram emot att avsluta ramadan med kaka och tårta.
- Det är en social högtid där man besöker familjemedlemmar eller skaffar nya vänner och har en bra tid tillsammans, berättar, Haze M-Aljarrah.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om