Glöden finns kvar

Glöden har inte slocknat. Krönikespelet "Mellan eld och eld" fortsätter att locka mycket folk. Största nyheten för i år är att det är en ny regissör, Stefan Lillieberg, och en ny huvudrollsinnehavare, David Thoresson.

Jöns Gudmundsson kommer hem efter en affärsresa och upptäcker att hemmet förvandlats till ett syndanäste. Foto: Rebecca Carlsson

Jöns Gudmundsson kommer hem efter en affärsresa och upptäcker att hemmet förvandlats till ett syndanäste. Foto: Rebecca Carlsson

Foto:

Eksjö/Mariannelund2007-07-23 07:33

Fram till och med den 5 augusti visas krönikespelet "Mellan eld och eld" i Gamla stan i Eksjö.
Det är ett vandrande krönikespel där mer än 100 amatörskådespelare, 5-80 år, visar hur livet var i Eksjö mellan de två bränderna 1568 och 1856.
- Jag har varit med alla år sedan spelen visades första gången 1996, säger Marianne Thuresson Nööjd. Det är så fin gemenskap.
Största nyheten i år är att Stefan Lillieberg är regissör. Han skriver i programbladet att han såg "Mellan eld och eld" för första gången förra sommaren och blivit glatt överraskad av spelet.
"När jag fick förfrågan om att regissera årets upplaga av pjäsen behövdes ingen längre betänketid. En pjäs som älskas av Eksjöborna, där några av skådespelarna har gjort sina roller 150 gånger - klart man vill anta den utmaningen och försöka utveckla spelet", skriver Stefan Lillieberg.
Den tidigare regissören, Gunnar Forsell, har i år ägnat sig helt åt musikalen Oliver istället.
Även huvudrollsinnehavaren är ny.
David Thuresson har tagit på sig rollen som Sankt Lars, stadens skyddshelgon för eld. Innan har han haft en annan roll i skådespelet.
Precis som tidigare år började skådespelet på Kyrkbacksgården. Jöns Gudmundsson (Daniel Källgren) kommer hem efter en längre affärsresa och upptäcker att det är fest i hans hem. Spelet går sedan vidare till Aschanska gården där barn, hantverkare och ilskna tanter tar en stor plats i föreställningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om