Godstrafiken står still en vecka till

Godstrafiken på sträckan mellan Eksjö och Hultsfred var tänkt att komma igång igen den här veckan, men så blir det inte.

Sträckan mellan Eksjö och Hultsfred kommer inte att öppnas för godstrafik förrän måndag 6 augusti.

Sträckan mellan Eksjö och Hultsfred kommer inte att öppnas för godstrafik förrän måndag 6 augusti.

Foto: OLOF CARLSON

EKSJÖ/MARIANNELUND2018-07-30 13:00

För två veckor sedan spårade ett godståg med elva vagnar ur vid Emarp, mellan Mariannelund och Lönneberga. Bärgningsarbetet har sedan dess flutit på enligt plan och tanken var att sträckan skulle kunna öppnas upp för trafik igen den här veckan. Så blir det dock inte.

– Prognosen är att tågtrafiken ska kunna börja rulla igen först på måndag morgon vecka 32, berättar Christian Lejon, underhållsingenjör på Trafikverket i Jönköping.

– Det beslutet togs i fredags av Trafikverket med hänsyn till de väderförhållanden som råder. Vi vill vara säkra på att spåret inte är skevt och ska kontrollera sträckan med en speciell mätvagn. Den blir dock tillgänglig först till helgen eftersom den används på bland annat Stångådalsbanan som för övrigt ska vara klar för trafik på torsdag, säger Christian Lejon.

Det har bekräftats att det var en så kallad solkurva som var orsaken till urspårningen som orsakade olyckan. Nu vill man alltså säkerställa att rälsen är fri från sådana innan trafiken sätts igång igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!