Gör egna blomsterarrangemang

I blomsteraffären i Mariannelund gör personalen allt från grunden. Från plantering till sammansättning av olika blomstergrupper. På torsdag börjar en ny kurs i blomsterarrangemang.

Lotta Andersson visar upp sina plastbackar där hon nu har planterat påskens tulpaner.

Lotta Andersson visar upp sina plastbackar där hon nu har planterat påskens tulpaner.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2012-10-17 06:28


I många år har Lotta Andersson tagit emot grupper som är intresserade av att göra egna blomsterarrangemang.
- Jag hade väl inga tankar på att ta emot grupper från början men eftersom det var så många som frågade ville jag testa och se ifall det fungerade. Det gick över förväntan och sedan har det rullat på, säger Lotta Andersson, som äger Mariannelunds blomsteraffär.
Hon har även liknade grupper i Vimmerby men eftersom den butiken är mindre så kan hon inte ta emot lika stora grupper där. Är det större grupper hänvisas de till Mariannelund istället. Här finns det stora och rymliga lokaler och hon kan ta emot grupper upp till 17 personer.
Under årens lopp har hon fått en hel del kunder som kommer tillbaka varje år för att göra olika sorters blomsterarrangemang.
- Det är allt från gravsmyckningar, halloween till jul- och påsk-arrangemang. Jag finns på plats för att ge dem råd och tips men det är besökarna som får pyssla, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!