Gränsträff i hällande regn bland Husnäs 1000 växter

På lördagen samlades Karlstorps och Kråkshults hembygdsföreningar i gränstrakterna vid Husnäs för en gemensam dag träff. Mitt i ösregnet fick de en genomgång av trädgårdens växter och samlades till fika under tak.

Eksjö/Mariannelund2005-08-02 06:47

Torensi och Soli Larsson bor till vardags i Vetlanda i ett radhusområde. Men i Husnäs tar de hand om Torensis föräldrahem och den stora gården.
Där fåren tidigare betade prunkar det nu av växter i alla de storlekar och färger. Även i det strilande regnet njöt besökarna av trädgårdens storslagenhet. I elva år har paret haft trädgården öppen för visningar, genom tidning Land. Fast Lorensi berättade att de säkert har hållit på i 30 år å påtat.
- Pappa prenumererade alltid på tidningen Land så ja det var därför vi anmälde oss till deras Öppna trädgård.
Paret har varit runt på plantskolor över stora delar av landet och är med i föreningar för trädgårdsamatörer.
- Jag är från början en samlare, jag samlade på gamla pengar och frimärken som liten. Som vuxen blev det istället planet som han samlade på, för det syns att han är en samlare av stor dignitet. Men Lorensi berättade att det börjar bli tid för dem att trappa ner. Det går åt mycket kraft och tid till hålla fint och ordning i deras stora trädgård.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om