Gränstrakterna blir lättare bortglömda

Gränstrakter som Mariannelund hade tjänat på en större region. Det tror riksdagsledamöterna Anders Åkesson och Göran Lindell, som under onsdagen möttes i Mariannelund för att diskutera gränstrakter och glesbygdsproblematik.

Östen Jonsson, Annelie Hägg, Göran Lindell,  Sonny Kongseryd, Robert Glader, Johan Zedig, Britt Svensson och Anders Åkesson diskuterade problem för glesbygd som man anser behöver uppmärksammas av beslutsfattare.

Östen Jonsson, Annelie Hägg, Göran Lindell, Sonny Kongseryd, Robert Glader, Johan Zedig, Britt Svensson och Anders Åkesson diskuterade problem för glesbygd som man anser behöver uppmärksammas av beslutsfattare.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-10-31 07:43


Anders Åkesson och Göran Lindell, centerpartistiska riksdagsledamöter för Jönköpings respektive Kalmar län som sitter med i trafikutskottet. De besökte på onsdagen Mariannelund. Här diskuterades konsekvenser för orter i gränsbygder men också de problem som blir allt tydligare i glesbygd och på mindre orter.

Glöms lättare bort
- Det finns risk att orter som exempelvis Mariannelund, Silverdalen, Hultfred och andra glöms bort för att de ligger i gränstrakterna. De riskerar att bli väldigt anonyma, säger de.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om