Gröna idéer för framtiden

Eksjö kan bli bäst i världen när det gäller miljön. Det tror 63-årige Bengt Koltman, miljövårdspristagaren i Eksjö kommun. Han tror att en bra miljöplan kan locka fler att bosätta sig i kommunen i framtiden.

Eksjö/Mariannelund2008-06-11 06:24

Tidigare idrottsläraren och politiskt aktiva Bengt Koltman har med åren blivit allt mer insatt i miljöfrågor. I höstas höll han en klimatcirkel för 45 personer. 25 personer kom på hans föreläsningar på våren.
Redan när Bengt jobbade som idrottslärare uppmärksammades han för sina idéer om en naturlig motion. Även om han redan då hade miljötänket såg han inte riktigt några tydliga gränser i naturen.
- Jag såg atmosfären som oändlig. Jag kunde aldrig drömma om att vi skulle stå inför ett så stort globalt problem som finns idag, säger han.

Följer forskningen
Bengt blev allt mer intresserad av klimatfrågorna och följde med nyfikenhet artiklarna som skrevs i ämnet. När sedan internet kom följer han regelbundet de pågående diskussionerna på nätet.
- Jag gav mig in på djupet vad gäller forskning i ämnet och de senaste sex-sju åren har jag ägnat mycket tid åt klimatfrågorna. Det märks i alla kurser jag undervisar i på Eksjö Gymnasium. Jag försöker alltid få med miljöaspekten och jag gör vad jag kan för att upplysa människor om vad som håller på att hända på jorden.
Han vänder sig särskilt till ungdomarna som är de som kommer att möta de stora miljöproblemen i framtiden. Han försöker få dem att tänka klimatsmart, men han tycker även att det är viktigt att kommunen tar sitt ansvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om