Guldpengar över logistikföretag

Miljonsatsningar sker på logistikföretag i länet. Sju miljoner satsas på utvecklingsprojekt inom logistikföretagen och en donation på tio miljoner har getts till järnvägsteknikerutbildningen.

Eksjö/Mariannelund2011-10-04 06:18

Jönköpings, Vaggeryds- och Nässjötrakten ligger bra till logistiskt sett. Regionen har flygplats, E4:an och goda järnvägsförbindelser. Det har lett fram till att det under senare år byggts fler logistiklokaler i regionen än i hela övriga Sverige. Området är därtill ett av landets mest företagstäta.

Högskolesamarbete
Att läget är bra har naturligtvis stor betydelse men samtidigt har kommunerna tidigt valt att satsa på logistikprofessuren vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping. Något som bidragit till den stora logistikutvecklingen då det varit en stor resurs för företagen.
- Det bor en kvarts miljon människor inom en radie på drygt 50 kilometer från våra orter, en närmast idealisk punkt mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Köpenhamn. Tillsammans är vi ruskigt starka, konstaterar Holger Jonasson, Nässjö Näringsliv AB.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om