Häller ut mer alkohol

Under förra året tog Polisen i Jönköpings län och direktförverkade alkohol vid totalt 965 tillfällen. Det är en rejäl ökning från året innan. Den största gruppen som får sin alkohol uthälld är minderåriga ungdomar.

Eksjö/Mariannelund2007-02-20 08:41

Ett mål för antalet direktverkanden under 2006 var 715 men det passerades med god marginal. Ett rejält tillskott blev det på juldagskvällen.
- Det är en rejäl ökning och det är klart att det inte ses som positivt av den som får sin medhavda alkohol uthälld. Men det brukar ha en dämpande effekt på bråk och stök, vilket i längden innebär färre brott, säger Sven Davidsson, kommissarie och chef för den brottsförebyggande verksamheten inom Polisen i länet.
Direktförverkande av alkohol från ungdomar innebär att man häller ut alkoholen direkt på plats. Det är många gånger ett effektivt sätt att minska antalet bråk senare under kvällen.
Polisen kan ta både den alkohol som ungdomarna dricker men också den som de bär med sig.
- Det handlar i första hand om vin, sprit och öl som tagits från framförallt ungdomar som druckit på offentlig plats, säger han.
Vissa tider på året har man gjort ökade insatser när det gäller att direktförverka alkohol. Ett av dessa tillfällen är juldagen. Det är bland annat en kväll då många hemvändande ungdomar går ut och festar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om