Han blev årets unga idrottsledare

Alexander Larsson HMIS är årets unga idrottsledare i Eksjö kommun. Han fick utmärkelsen på idrottsgalan i Eksjö på lördagskvällen.

Starka prestationer har Rebecca Sand HMIS och Josefine Antonsson, Vimmerby SK stått för. Den här gången fick de nöja sig med en nominering

Starka prestationer har Rebecca Sand HMIS och Josefine Antonsson, Vimmerby SK stått för. Den här gången fick de nöja sig med en nominering

Foto: Jimmy Karlsson

Eksjö/Mariannelund2017-03-19 08:36

Ytterligare tre idrottare från östra kommundelen var nominerade, men fick inga utmärkelser den här gång. Det är den femte idrottsgalan som hölls för att uppmärksamma de lokala idrottarnas presstationer och alla engagerade ledares ideella arbete.

Fritidschefen Stefan Hallberg redogjorde för att om det ideella Idrottssverige fick samma timlön som en fritidsledare motsvarar det ideella arbetet 30 miljarder kronor om året!

Galan inleddes med en fartfylld uppvisning av ungdomar från Eksjö Gymnastiksällskap.

Trots att de båda ordinarie konferenciererna fått för hinder av olika skäl löste sig arrangemanget snyggt.

Bland de som prisades finns Alexander Larsson HMIS som fick ett välförtjänt pris som årets unga idrottsledare.

I klassen Årets kvinnliga idrottsprestation fanns två Mariannelundare nominerade, Rebecca Sand, innebandy, och tävlande för HMIS och Josefine Antonsson, tävlande för Vimmerby SK. Det blev dock inget pris för någon av dem den här gången. Det priset gick istället till Lena Eriksson, Eksjö SOK, SLS, CK.

Terese Petersson, HMIS Fotboll, fick också nöja sig med att vara nominerad i kategorin Årets idrottsledare. Priset kammades hem av Mats Sjöstrand och Peter Titus, IF Eksjö fotboll.

I klassen årets manliga juniorprestation gick utmärkelsen till SMK Eksjös Rasmus Andersson, med koppling till Vimmerby.

Övriga pristagare blev: Sanna Fast, Eksjö SOK, Stefan Kollberg, ESOK, årets idrottsförening, Eksjö CK samt årets hederspris som gick till Göran och Siv Bergander, Eksjö SOK.

Festligt vid borden med idrottsfolk från Mariannelund och Hjältevadstrakten.
Festligt vid borden med idrottsfolk från Mariannelund och Hjältevadstrakten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om