Han blir ny kommundirektör

Tord Du Rietz blir ny kommundirektör i Eksjö. Han efterträder Stefan Elm under våren. Det beslutade kommunstyrelsen på onsdagen..

Foto:

Eksjö/Mariannelund2017-01-19 07:54
Tord Du Rietz är bosatt i Eksjö och har flera års erfarenhet av att arbeta som ledare från olika befattningar. Han kommer närmast från tjänsten som barn- och ungdomschef vid Eksjö kommun.
Som kommundirektör vid Eksjö kommun kommer Tord att vara länken mellan den politiska ledningen och tjänstemannaorganisationen. Kommundirektören är organisationens högste tjänsteman, och tillika förvaltningschef, samt vd för bolagskoncernen.
- Det känns väldigt bra att Tord, som har god kännedom om kommunens verksamhet, fortsätter inom organisationen som kommundirektör. Han har gedigen erfarenhet av att arbeta som ledare på hög nivå och av att arbeta i politiskt styrda organisationer. Min erfarenhet är att Tord är strukturerad, målinriktad och samarbetsfokuserad, vilket är viktiga egenskaper. Vi är övertygade om att han är rätt person att arbeta för den fortsatta utvecklingen av vår kommun, säger Annelie Hägg, kommunstyrelsens ordförande i Eksjö kommun.
Beslut om ny kommundirektör togs onsdagen den 18 januari av en enig kommunstyrelse. Inför beslutet har samråd skett med förvaltningsledning och de fackliga organisationerna. Rekrytering av ny barn- och ungdomschef kommer att påbörjas under våren.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om