Handel viktig för Eksjö

Handel är en viktig faktor för Eksjö som turiststad. Det menar Maria Havskog från Svensk Handel i Eksjö som var inbjuden talare när Eksjös center och centerkvinnor hade årsmöten. Årsmötena tog starkt parti för ortens tingsrätt.

Eksjö/Mariannelund2011-02-22 07:29

Maria Havskog berättade att köpkraften beträffande dagligvarorna stannar inom kommunen medan sällanköpsvarorna inte har samma positiva utfall. Handel menade hon är en mycket viktig faktor när det gäller att göra Eksjö till en attraktiv turiststad eftersom shopping är en mycket uppskattad del av besöksnäringen. Hon betonade att samverkan mellan alla som finns i stan är nödvändig för att få en bra framtid. En tydlig strategi för hur handeln skall utvecklas och bli en ännu starkare bransch behöver tas fram.

Strid för tingsrätt
Gemesamt antogs ett uttalande till starkt försvar för tingsrätten i Eksjö.
En motion med önskemål om satsningar på stambanan och övriga järnvägslinjer före ytterligare utredningar och nysatsningar på höghastighetståg antogs. Prioritering av befintliga spår, lok och vagnar måste göras först. Allt för att ha en infrastruktur som täcker hela landet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om