Hans hjärta slår för klubben

Historien börjar när han som liten grabb tar klivet ut på fotbollsplanen i Mariannelund. Idag är Jimmy Karlsson engagerad som tränare för flera olika ungdomslag i Hjältevads Mariannelunds Idrotssförening. Den 1 februari kan han få ta emot priset som Årets idrottsledare av Eksjö kommun.

Jimmy Karlssons idrottsintresse har onekligen smittat av sig på barnen. Han är ledare för både dottern Ericas och sonen Emils fotbollslag i Hjältevad-Mariannelunds Idrottsförneing.

Jimmy Karlssons idrottsintresse har onekligen smittat av sig på barnen. Han är ledare för både dottern Ericas och sonen Emils fotbollslag i Hjältevad-Mariannelunds Idrottsförneing.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-01-13 07:15


Det har genom årens lopp blivit otaliga timmars ideellt arbete för Jimmy Karlsson i HMIS. I samband med att han själv slutade spela fotboll övergick han till att vara seniorledare för herrlaget. När barnen sedan föddes i slutet av 1990-talet blev det ett litet uppehåll, men så snart dottern Erica blev stor nog att spela fotboll var Jimmy med som tränare för hennes lag.
- Även grabben Emil spelar fotboll,och min fru Annica är enegagerad i föreningens damklubb. Så ja, vi är en sådan där riktigt idrottsfamilj, säger han och ler.

Tar mycket tid
Och kanske är det också en förutsättning för att familjelivet ska fungera, att alla är med på noterna och delar samma intresse.
- Hade inte Annica gillat samma sak hade det nog varit skilsmässa för länge sedan. För visst upptar det en stor del av fritiden.
Som mest arbete var det förra året då Jimmy Karlsson var tränare för fyra lag samtidigt. Två fotbollslag och två innebandylag. Dessutom agerar han ibland domare vid matcher.
- Då var det lite hektiskt, jag jobbar ju heltid också.
Samtidigt ser han det inte som en börda, utan snarare tvärtom, ett arbete som han gärna lägger ner med stor glädje.
- Idrotten har gett mig så mycket och det här är mitt sätt att ge tillbaka. Jag har väl ett finger med i det mesta i föreningen och kanske är jag ibland lite för snäll och kan inte säga nej.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om