Hantverksstipendium till Karin

Karin Sjögren från Bruzaholm har tilldelats Jönköpings läns Hemslöjdsförbunds slöjdarstipendium 2013 med motivering; Textilt slöjdande i geometriska och strama former - samtida, inspirerande i färg och form.

Karin Sjögren hemma vid sin gigantiska vävstol. I bakgrunden står alla hennes rullar med tovad ull.

Karin Sjögren hemma vid sin gigantiska vävstol. I bakgrunden står alla hennes rullar med tovad ull.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-03-30 05:07


Jönköpings läns hemslöjdsförbund delar varje år ut två slöjdstipendier. Ett av dessa pris ska gå till en ungdom som ännu inte fyllt 25 år. I år gick detta pris till Lars-Magnus Jonsson från Skede. Och de andra stipendiumet gick till Karin Sjögren. Stipendiaterna får nu väja en valfri veckolång kurs på Sätergläntan, Hemslöjdens gård samt 1 000 kronor. I år var det nio slöjdare som sökte slöjdstipendiaterna.
Karin Sjögren är 68 år och bor med sin man strax utanför Bruzaholm där hon även bedriver en spa-verksamhet. Hon älskar naturen och det är där hon finner stillheten och harmoni. Det är också i naturen som hon får inspirationen till sitt skapande.

Vedic Art
Tidigare jobbade hon med sömnad, lappteknik, vävning och fria textila tekniker. Efter att hon gått kurser i Vedic Art har hennes skapande med tempera-målning funnit en plats i hennes hjärta.
I dag arbetar hon främst med filtad ull. Hon tillverkar härligt färgglada kuddar och mysiga vägg- och prydnadsdekorationer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om