Här är nomineringarna till idrottsgalan

TV har det och Eksjö har det. En alldeles egen idrottsgala där idrottare, ledare och insatser inom idrotten prisas. Nu är det klart vilka som är nominerade till olika priser under idrottsgalan på Olsbergs Arena i Eksjö den 12 mars.

Oskar Stejdahl och Jimmy Johansson är några av de lokala idrottarna som har chans att ta hem priser på Idrottsgalan i Eksjö. Foto: Magnus Strömsten

Oskar Stejdahl och Jimmy Johansson är några av de lokala idrottarna som har chans att ta hem priser på Idrottsgalan i Eksjö. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-02-04 14:27


I två kategorier dominerar männen:
Till "Årets unga idrottare" är Alexander Larsson, Hjältevads Mariannelunds IS nominerad liksom Carl B Winther, Eksjö Bollklubb samt Ebba Manley i Eksjö Gymnastiksällskap.

"Årets idrottsledare" kan kammas hem av Roger Angenfeldt, Hjältevads Mariannelunds IS.

Andra namn som kan vara aktuella att få priset är Anders Nohlqvist, Eksjö Bollklubb och Malin Rehnholm, Eksjö Gymnastiksällskap.

"Årets idrottsförening" blir antingen IF Eksjö Fotboll, Eksjö Gymnastiksällskap eller Eksjö Hockeyklubb.

Carina Hultgren, Eksjö Cykelklubb, Josefine Klintberg, Eksjö Skid- och Orienteringsklubb samt Pernilla Gustavsson/Ormaryd/IF Eksjö Fotboll är nominerade till "Årets kvinnliga prestation".

Antingen Stefan Kollberg, Eksjö Skid- och Orienteringsklubb, Jimmy Johansson, Hjältevads Mariannelunds IS eller Daniel Windisch, Höglandets triathlon kommer att prisas för "Årets manliga prestation".

Om man tittar på juniorsidan och "Årets kvinnliga juniorprestation" är Linnea Andersson, Eksjö Hockeyklubb, Linnea Golsäter, Eksjö Skid- och Orienteringsklubb samt Sanna Fast, Eksjö Skid- och Orienteringsklubb nominerade.

Priset för "Årets manliga juniorprestation" kan gå till antingen Lucas Sundblad, Eksjö Skid- och Orienteringsklubb, Oskar Stejdahl, Vimmerby IF eller Alexander Woentin, Vetlanda Motorsällskap/Elit Vetlanda.

Under galan kommer även ett pris till "Årets idrottsförening", att ges till en idrottsförening för sina framgångsrika och föredömligt samlade insatser. Nominerade är IF Eksjö Fotboll, Eksjö Gymnastiksällskap och Eksjö Hockeyklubb.

Därtill kommer någon att få "Årets hederspris". Kandidaterna till det priset presenteras inte förrän på idrottsgalan. Pristagarna utses av en kommitté som leds av Smålandsidrottens representant.

För att underlätta för invånarna i östra kommundelen att delta på festen, ordnar kommunen gratis buss till och från Mariannelund, med på- och avstigning längs med vägen.

Läs mer i torsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om