Här är Zedigs senaste drag i Mariannelund – satsar på pastahus

När höstrusket satt in är suget efter glass kanske inte lika stort som under sommaren. Efter en fantastisk start av Zedigs glass i Mariannelund tar man nu verksamheten ett steg länge och satsar på ett pastahus.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2017-09-06 14:07

Sommaren med Zedigs glass intill Filmbyn Småland kan summeras succé. Intresset för att äta glass överrumplade Anneli Rimås och Johan Zedig.
– Från den 17 juni till den 20 augusti har vi haft 35 000 besökare, berättar Johan Zedig.

Det var långt många fler än vad man hade tänkt sig. Många dagar ringlade sig glasskön från kassan till entrén.
– Det blev en del problem som vi fick lösa efter hand, säger han.

Till nästa sommar finns därför tankar på att utöka till två kassor och en till frysdisk, så att man kan få ett bättre flöde och gästerna slipper stå i kö. Det kan också bli så kallat take away.

När hösten nu kommit är suget efter glass inte i närheten av vad det var i somras och att bara driva företaget runt på glass var inte tanken.
‑ Det har vi haft med oss hela resan. Vi sjösatte glassen först och har knepat och knåpat vad vi skulle göra mer. Vi vill inte trampa någon på tårna och det finns så många pizzerior etcetera, beskriver han.

Kontentan blir att man satsar på pasta och under onsdagen öppnade Zedigs pastahus.

Något som är ganska stort i USA och som var en favorit när Anneli Rimås vistades i USA. Pastan kommer att kunna ätas varje dag som lunch och middag och man kör tre olika varianter.

Såserna och det omkring kommer tillagas på plats medan pastan köps in.
‑ Vi har förhoppningen att det här ska bli bra och vill vara ett komplement.

Vad gäller glassen kommer sorter för höst såsom äpplekaka och i jul pepparkaka och glass med saffransbulledeg.

När Filmbyhuset byggdes gjordes ett tillagningskök då man inte var riktigt säker på hur det skulle användas framöver.

‑ Vi tittar på att utöka köket och försöker få ett tillstånd att göra det till ett riktigt kök så vi an köpa in utrustning. Ytan blir densamma men det är bara klassat som ett tillredningskök.

Antalet platser har i veckan utökats med ytterligare 20 inomhus där barbord vid fönstren blivit aktuella. Till sommaren finns också önskan att få ett tak så att gästerna kan sitta i skydd för regn.

I dag finns inget tak på uteserveringen och när regndropparna föll skapade det problem då det ibland var fullsatt inomhus.
‑ Det har varit det största problemet och vi pratar med hyresvärden att bygga ett tak så det går att sitta utomhus.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om