Här kan turisterna bo i sommar: "Vi planerar att öppna i juni"

Det blir turistboende i Mariannelund i sommar. Pensionat Solhöjden planerar att öppna i juni månad. – Vi renoverar just nu och det kommer att vara ett pensionat precis som innan.

Solhöjden blir återigen Pensionat. Foto: Jenn Hultberg

Solhöjden blir återigen Pensionat. Foto: Jenn Hultberg

Foto:

Eksjö/Mariannelund2017-04-24 15:30

Förra sommaren var det brist på boende för turister i Mariannelund, då både ortens pensionat och vandrarhem blev tillfälliga asylboenden. Förutom ett mindre Bed and Breakfast med ett tiotal bäddar samt några privata uthyrare, fanns inga större boendeanläggningar för besökare. I nästan ett och ett halvt år, mellan oktober 2015 till februari månad i år, hyrdes Pensionat Solhöjden ut till Migrationsverket.

– Därför fick vi hålla stängt för turister förra sommaren. Reaktionerna på att vi nu ska öppna för allmänheten igen har bara varit positiva, säger Julia Wirensjö, ägare av Pensionat Solhöjden.

Hon säger att renoveringen är i full gång och att pensionatet får en upprustning både in- och utvändigt. Men till juni ska boendet stå klart.

– Till en början kommer vi denna sommar att kunna erbjuda omkring 35 bäddar. Men vi har planerat att öka successivt eftersom vi har flera andra byggnader på området som vi kan få igång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om