Här tas det ideella simtag

För cirka tre år sedan beslutades att simskolan i Bellö skulle läggas ner. Nu har istället samhällsföreningen valt att anordna en simskola med hjälp av ideella krafter.

Varje simlektion börjar på land. Här får barnen lära sig mer om hur man beter sig i närheten av vatten, med hjälp av Grodan Gladys.

Varje simlektion börjar på land. Här får barnen lära sig mer om hur man beter sig i närheten av vatten, med hjälp av Grodan Gladys.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2007-07-03 06:51

"Det är kallt" tyckte både barnen i simskolan och ledarna, när de sprang ut i sjön Bellen. I måndags var det dags för simskolans första dag och det var 18 grader i vattnet.
Först ut var gruppen med nybörjare som skulle få lära sig simma. Lite senare hoppade märkestagarna i för att simma ihop sina medaljer.
Det var sex stycken deltagare i respektive grupp. Ledarna Catrin Evertsson och Sofie Landin driver ideellt simskolan veckan ut, till och med fredag.
För nybörjarna startar varje lektion på land, med lite bad och båtvett. Med hjälp av Grodan Gladys får barnen lära sig hur man ska bete sig i närheten av vatten.
Innan det är dags för simskolans elever att simma i sjön, läser ledarna ur boken om Gladys. Boken lär barnen på ett enkelt sätt att man bland annat inte ska bada ensam och inte springa på bryggan.
Första lektionen fick barnen lära sig hur man tar bentag. För att hålla värmen fick dem springa omkring på land innan de gick i vattnet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om