Hästmannen på bio i Eksjö

I torsdags kväll var det många som passade på att gå och titta på filmen "Hästmannen - sista striden". Stig-Anders Svensson som filmen handlar om fanns på plats för att svara på besökarnas frågor. Eftersom intresset var så stort så valde man att visa filmen två gånger under kvällen.

Här sitter Peter Gerdehag och Stig-Anders Svensson och disskuterar innan filmvisningen. Foto: Isabella Lindström

Här sitter Peter Gerdehag och Stig-Anders Svensson och disskuterar innan filmvisningen. Foto: Isabella Lindström

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-01-18 05:06


Filmen handlar om Stig-Anders Svenssons kamp för att bli av med sitt djurförbud som Länsstyrelsen tidigare gett honom.
Stig-Anders vågar inte ha några större förhoppningar om att filmen ska förändra hans situation, men små saker som typ publikens stöd gör att han ändå får vissa förhoppningar om framtiden och att han orkar gå vidare i sin kamp.
- Stig-Anders har sett filmen fyra gånger och han tycker fortfarande att filmen är dålig. Men jag har förklarat att det finns vissa kriterier som måste följas och att vissa saker har plockats bort, säger Peter Gergehag, som filmat Stig-Anders öde.
Stig-Anders hade förväntat sig att få mycket kritik för sin film, men blev väldigt positivt överraskad när publiken ställde sig upp och jublade för honom tidigare i veckan då han var i Oskarshamn.
- Det är en viljeansträning av Stig-Anders att vara här idag och ställa upp för tittarna genom att svara på deras frågor samt fotograferas. Det är publiken som ger honom viljan att vara här, säger Peter Gerdehag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om