Hela gänget drog till Kroatien

SPF-seniorerna i Ydre har haft sin åttonde lite längre resa. Denna gång gick färden till Kroatien. På resan fanns även deltagare från Tranås, Kinda och Ingatorps SPF.

SPF-medlemmar från Ingatorp, Ydre och Kinda har varit i Kroatien. Foto: Lennart Larsson

SPF-medlemmar från Ingatorp, Ydre och Kinda har varit i Kroatien. Foto: Lennart Larsson

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-10-03 14:00

Resenärerna startade färden tidigt på morgonen från Österbymo och första etappmålet var Berlin. Sedan fortsatte färden genom Tyskland till Golling för att nästa dag passera Slovenien. Här tittade man på Postojnagrottan som är ett 21 kilometer långt grottsystem där hela 5,3 kilometer är tillgänglig för besökare.

Grottan har egen järnväg, en konsertsal som rymmer 10 000 besökare och massor av kalkstenspelare som bildas under många 100-tals år.

På kvällen anlände gruppen till Opatija där man bodde i fem dygn. Från Opatija gjordes utflykter till en del närliggande områden bland annat till ön Krk som romarna på 300-talet gav smeknamnet Den gyllne ön.

En annan utflykt gick till halvön Istirien som är känd för sina högkvalitativa olivodlingar och vinodlingar samt diamanten som är tryffeln som växer i ekskogarna på vissa platser på halvön

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om