Hela världen på plats

Den har visats i flera världsstäder, utställningen Speak Truth to Power. Från och med torsdag ges den möjligheten även i Mariannelund.

Andreas Bernberg håller på att hänga upp utställningen Mod utan gränser av Eddie Adams. Bortåt 50 stora porträtt ska visas.

Andreas Bernberg håller på att hänga upp utställningen Mod utan gränser av Eddie Adams. Bortåt 50 stora porträtt ska visas.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-06-19 06:28

Presidentkandidaten Robert Kennedy hade en dröm om fred på jorden och en rättvis värld. Roberts dotter Kerry Kennedy, för den strävan vidare. Hon har engagerat sig i mänskliga rättigheter har tagit initiativ till det internationella projektet Speak Truth to Power.
I detta har hon har intervjuat människorättskämpar runt om i världen, vår tids modigaste! Hennes dokumentation har gett ringar på vattnet och utökats med en bok, fotoutställning, en teaterpjäs och studiematerial kring ämnet.

Bland de stora
Fotoutställningen har turnerat runt till en rad världskända städer. I Sverige har den fått namnet Mod utan gränser och har tidigare visats på det Fotografiska muséet i Stockholm och på Arbetarmuséet i Norrköping.
Utställningen består i grunden av 50 svartvita porträtt av människorättsaktivister. Några är kända för hela världen, andra knappt kända i sitt egna land.

Prisad fotograf
Bilderna är tagna av den nu avlidne fotografen Eddie Adams. Han vann bland annat Pulitzerpriset efter att ha tagit en bild på en officer som avrättade en fånge på öppen gata under Vietnamnkriget.
- Vi kanske inte får plats med riktigt alla 50 fotografier, säger Andreas Bernberg och summerar de stora fotografier som fortfarande återstår att hänga upp och de ytor som finns.
Han är i full färd med de sista förberedelsera inför öppnandet av fotoutställningen i gamla Betelkyrkan i Mariannelund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om