Hemvändarhelgen planeras

Härom dagen bjöd Emilkraften in alla föreningar i Mariannelund för att träffas och berätta om sina olika aktiviter under året. Många av dem har stora planer inför sommaren och i flera fall kommer de att samarbete, bland annat under hemvändarhelgen som infaller 7-10 augusti.

Föreningarna träffades för att berätta om sina verksamheter under året.

Föreningarna träffades för att berätta om sina verksamheter under året.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2008-03-15 05:05


Vart fjärde år arrangeras hemvändarhelgen i Mariannelund. Det är en liten grupp på åtta personer med Johan Zedig i spetsen som ska se till att det finns aktiviteter som passar alla åldersgrupper. För att inte lasset ska bli så tungt ber de Mariannelundsföreningarna om hjälp.
- Om ni har något som ni vill bidra med under hemvändarhelgen så säg till oss, säger Johan Zedig, som förstås ser fram emot en rolig sommar med flera arrangemang.

Teater och sång
Programmet är inte helt spikat än och det gäller att ingenting krockar. Pop i Herrgårdsparken kommer troligtvis att inleda hemvändarhelgen.
- Det var mycket lyckat förra året så det vill vi gärna ha i år igen, säger Johan Zedig och avslöjar att både melodikryss, barnteater, sång och öltält med uppträdande är något som kommer att finnas med på programmet.
Eventuellt kommer även Sune Borefors att bjuda på en föreställning och Röda korset har som vanligt öppet.
När det gäller sommarens aktiviteter för övrigt så kommer Svenska kyrkan att precis som tidigare ha Musik i sommartid. 4-5 lördagar blir det musikkonserter i Hässleby kyrka och en av dessa kommer infalla under just hemvändarhelgen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om