Hepatitsmittad man spottade polis i ansiktet

Vid ett omhändertagande spottades en polisman i ansiktet. Den påverkade 37-åringen ska ha informerat polisen om att han hade hepatit C och medvetet försökt smitta polisen.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2017-12-23 08:30

När polisen i onsdags kväll gjorde en rutinkontroll vid resecenter i Eksjö påträffade de två kraftigt påverkade personer. Personerna ska ha avvikit från ett behandlingshem i Jönköpings län och när de omhändertogs av polis ska en av dem ha spottat en polis i ansiktet.

- Mannen uppger vid gripandet att han var hepatit C och vi bedömer att han medvetet försökte smitta polismannen, berättar Nils Rydberg vid polisen på Höglandet.

Hepatit C är en sjukdom som orsakas av virus och som påverkar primärt levern. Vanligtvis överförs smittan genom blodkontakt. I nuläget är händelsen rubricerad som misshandel men om polismannen skulle visa sig ha fått sjukdomen menar Nils Rydberg att rubriceringen istället kan bli grov misshandel.

- Det finns en smittorisk om man blir spottad i ögon och mun så polismannen kommer under fyra månader genomgå provtagningar för att se om han blivit smittad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om